Πρόγραμμα Σπουδών Κάτω από το χαλί της ιστορίας (2019-20)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ – ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019-2020 (β’ κύκλος)


«Κάτω από το χαλί της ιστορίας: Πώς γράφεται και πώς κρίνεται ένα ιστορικό έργο»

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Αντώνης Σμυρναίος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας, Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να κατεβάσετε το αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών

Αντώνης Λ. Σμυρναίος

Σύντομο βιογραφικό

Ο Αντώνης Λ. Σμυρναίος είναι διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει Νεοελληνική Ιστορία, Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης και Διδακτική της Ιστορίας στο ΠΤΔΕ του Παν. Θεσσαλίας. Έχει εκδώσει 6 βιβλία, ενώ πενήντα περίπου εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μελετά ιδιαίτερα τη σχέση ιστορίας και διδασκαλίας της ιστορίας με το σύγχρονο καταναλωτισμό, ενώ μέσα στα πλαίσια της Φιλοσοφίας της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας της Παιδείας, προσανατολίζεται στη διερεύνηση της σχέσης κοινωνίας, ιστορίας, επιστήμης και παιδαγωγικής με το μετανεωτερικό φαινόμενο του μετα-ανθρωπισμού (transhumanism).


Επιστημονική Επιτροπή της ακαδημίας

Συνεργάτης:

Βασίλης Κόλλιας, Επίκουρος Καθηγητής Φυσικής και Συνεργατικών Περιβαλλόντων Μάθησης υποστηριζόμενα από Τ.Π.Ε. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ψηφιακός σχεδιασμός του εργαστηρίου:

Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οργανωτική Επιτροπή :

  • Νικόλαος Τσούκας, Γενικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού»
  • Αντώνιος Πλαγεράς, Εκπαιδευτικός, Ταμίας της «Μαγνήτων Κιβωτού»
Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 7 Οκτώβριος 2019, 10:28 πμ